Taani leiutaja sai Rootsi ajakirjaniku tapmise eest eluaegse vangistuse (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Madsen.
Peter Madsen. Foto: Scanpix Denmark / Reuters /Scanpix

Taani kohus määras Rootsi päritolu naisajakirjaniku Kim Walli tükeldanud leiutaja Peter Madsenile eluaegse vangistuse.

Madsenit süüdistati teda intervjueerima tulnud 30-aastase Walli tapmises oma allveelaeva pardal, tema keha tükeldamises ja kehaosade merre viskamises. Kohus mõistis leiutaja täna ajakirjaniku ettekavatsetud mõrvas ja seksuaalses ründamises süüdi.

Ettekavatsetud mõrvas, seksuaalrünnakus raskendavatel asjaoludel ning surnukeha rüvetamises süüdistatav 47-aastane Madsen on oma versiooni sündmustest korduvalt muutnud. Praeguseks on leiutaja võtnud omaks Walli surnukeha tükeldamise ja merre viskamise, kuid eitab naise tapmist.

Madseni tunnistuse viimase versiooni kohaselt oli Walli surm õnnetus, millega tal polnud midagi pistmist. Esialgu rääkis ta politseile, et allveelaeva luuk kukkus Wallile kogemata pähe. Peahaava aga ei leitud. 

Madseni arvutist, kõvaketastelt ja mobiiltelefonist leiti enam kui 140 videot, milles näidati mõrva, piinamist, peade maha raiumist ja naiste seksuaalset piinamist. Ka ööl enne seda, kui Wall suri, vaatas Madsen videot tüdrukust, kelle kõri läbi lõigati. 

Prokuröride sõnul Wall kas kägistati surnuks või lõigati läbi tema kõri. Tema rindkere leiti läinud aasta 21. augustil, 11 päeva pärast seda, kui ta Madseni ehitatud allveelaevale astus. Walli jalad, pea ning riided avastasid sukeldujad alles 6. oktoobril. Need olid raskustega kottides merepõhja uputatud.

Wall soovis Madsenist ja tema allveelaevast loo kirjutada.

Päev pärast Walli kadumist kuulutas ajakirjaniku kadunuks tema poiss-sõber.

Hoolimata mitmete ekspertide hinnangutest, pole Walli keha lagunenud seisundi tõttu suudetud kindlaks teha täpset surma põhjust.

Eluaegse vangistuse pikkus Taanis on keskmiselt 16 aastat. Madseni advokaat lubas otsuse edasi kaevata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles