Süüria saadik: Vene S-300 on juba kuu aega Süürias teenistuses (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketisüsteemid S-300 Venemaal.
Raketisüsteemid S-300 Venemaal. Foto: Donat Sorokin/TASS/Scanpix

Vene raketisüsteemid S-300 alustasid tööd Süürias kuu aja eest, ütles Süüria Moskva-saadik Riad Haddad, Venemaa ei ole fakti kinnitanud.

«Süsteemid S-300 alustasid Süürias tööd umbes kuu aega tagasi,» ütles Haddad vastuseks Interfaxi küsimusele, millal S-300-d Damaskusele üle antakse.

Vene sõjalis-diplomaatiline allikas väitis aga, et Venemaa ei ole kuu aja eest Süüriale rakette tarninud. «Vene raketisüsteemi S-300 Süüria valitsusvägedel ei ole,» ütles agentuuriga vestelnu, kommenteerides Süüria Moskva-saadiku avaldust.

Võimalusest tarnida Damaskusele süsteeme S-300 Favorit hakkasid Vene sõjaväelased ja diplomaadid rääkima pärast USA koalitsiooni 14. aprilli raketilööke Süüria režiimi keemiarelvarajatistele.

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles esmaspäeval Pekingis, et S-300 Süüriale tarnimise küsimus ei ole veel otsustatud. «Ma ei saa öelda, et see oleks otsustatud,» ütles Lavrov vastuseks ajakirjanike küsimusele.

Iisraeli kaitseminister Avigdor Lieberman on öelnud, et Iisrael hävitab süsteemid S-300, mida Venemaa võib Süüriale tarnida, kui Damaskus peaks neid Iisraeli õhujõudude vastu kasutama. «Meie jaoks on tähtis, et kaitserelvi, mida venelased Süüriale tarnivad, ei pruugitaks meie vastu,» ütles Lieberman usutluses Iisraeli portaalile Ynetnews.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles