Video: vananemisvastast kreemi näpanud Madridi president astus tagasi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristina Cifuentes.
Cristina Cifuentes. Foto: Susana Vera / REUTERS/Scanpix

Madridi autonoomse piirkonna president Cristina Cifuentes astus täna tagasi pärast eile õhtul meedias levima hakanud videot temast 2011. aastal supermarketist kreemi varastamas, vahendab El Pais.

Hispaania peaministri Mariano Rajoy erakonda kuuluv Cifuentes on juba segatud skandaali seoses tema magistrikraadi ümbritsevate segaduste tõttu. Magistrikraadi omandas ta 2012.aastal King Juan Carlose ülikoolist (URJC). Väidetavalt ei käinud ta kunagi loengutes ega teinud eksameid. Kaheldakse, kas ta kunagi üldse väitekirja esitas või seda kaitses.

Madridi president väidab, et tegi kraadi omandamiseks kõik vajaliku ja süüdistab segadused ülikooli.

Täna aga  suurenes Cifuentesle avaldatud surve tagasi astuda, kui Hispaania meedias hakkasid levima kaadrid temast turvatöötaja juuresolekul oma kotti tühjendamas. Seejärel näitab ta turvatöötajale erinevaid tooteid ja annab üle rahasumma.

Kaadrid väidetavast poevargusest salvestati 2011. aasta 4. mail. Supermarket, kus need filmiti on Madridi regionaalassambleele, kus Cifuentes toona asespiikrina töötas, väga lähedal.

Cifuentesele lähedasel allikad kinnitasid, et isik videos on tema ja politseiallikad ütlesid, et poevargus leidis tõepoolest aset. Ametlik raport selle kohta aga puudub.

Täna kiiruga kokkukutsutud pressikonverentsil teatas Cifuentes, et astub presidendi ametikohalt tagasi. Samas üritas ta video osatähtsust selle otsuse tegemisel maha teha ja väitis, et tema vastu korraldatakse laimukampaaniat. Ta lisas, et plaanis juba tagasi astuda.

Poevargust puudutades ütles Cifuentes, et tegu oli eksitusega ning kui ta tahtmatust teost aru sai maksis ta nende eest 40 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles