Eluks ajaks trellide taha saadetud Madsen kaebab otsuse edasi

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Madsen mullu 11. augustil Dragøri sadamas Kopenhaagenis politseiga vestlemas. Samal hommikul oli ta päästetud uppuvalt allveelaevalt Nautilus, millega ta eelmisel õhtul oli koos ajakirjaniku Kim Walliga merele läinud.uppuvalt allveelaevalt Nautilus
Peter Madsen mullu 11. augustil Dragøri sadamas Kopenhaagenis politseiga vestlemas. Samal hommikul oli ta päästetud uppuvalt allveelaevalt Nautilus, millega ta eelmisel õhtul oli koos ajakirjaniku Kim Walliga merele läinud.uppuvalt allveelaevalt Nautilus Foto: BAX LINDHARDT / AFP / Scanpix

Ajakirjanikud ja huvilised hakkasid Kopenhaageni piirkonnakohtu juurde kogunema juba teisipäeva õhtul, et kuulda, milline karistus määratakse Rootsi ajakirjaniku Kim Walli tapmises süüdistatud allveelaevnikule Peter Madsenile.

Eile pealelõunal tegi kohtunik Anette Burkø lõpuks teatavaks kohtu liikmete üksmeelse otsuse: mõrva eest määrati Madsenile eluaegne vanglakaristus, ta mõisteti süüdi ka tõsises seksuaalkuriteos ja hauarahu rikkumises, mereohutuse reeglite rikkumise punktis mõisteti ta aga õigeks.

Kohus jõudis järeldusele, et tegu oli küünilise ja ettekavatsetud kuriteoga. Madseni selgitusi, et tegu oli õnnetusega, ei pidanud kohus usutavaks ning leidis, et vigastused Walli kehal viisid tema surmani, vahendas Sveriges Radio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles