Austrias peeti maskiga leukeemiapatsient burkakeelu alusel kinni (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näomaskiga mees.
Näomaskiga mees. Foto: Amr Nabil / AP / Scanpix

Viinis peeti kinni leukeemiahaige, kelle nägu kattev mask läks vastuollu eelmisel aastal vastu võetud seadusega, mis keelab nägu katvad riideesemed.

26-aastane Valentini-nimeline mees peeti kinni eelmisel teisipäeval Viinis. Arstid olid andnud mehele korralduse kanda maski, et kaitsta keemiaravi tõttu nõrgenenud immuunsussüsteemi.

«Esimene asi, mida minult küsiti, oli, kas ma räägin saksa keelt või olen välismaalane,» sõnas Valentin. «Kui ma selgitasin, et olen Viinist pärit, rahunesid asjad pisut maha. Aga nad ei olnud mu näokattega rahul.»

Politsei selgitas, et maski kandmine on vastuolus seadusega ja selle eest on määratud 80 euro suurune trahv.

«Ma olin just sellest oma arstiga rääkinud. Kuid tema lihtsalt naeris ja märkis, et kõigile peaks olema selge, miks ma seda kannan,» lausus Valentin.

Kinnipidamise järel üritas mees tõestada oma süütust ravimite ettenäitamise ja telefonist vereproovi tulemuste otsimisega.

«Terve kogemus oli üsna stressirohke, kuid lõpuks nad uskusid mind,» ütles mees, lisades, et politsei manitses teda maski kandmiseks arstitõendit küsima, kuna järgmisel korral ootab teda vastasel korral rahatrahv.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles