Venemaa keerutab Süüriale S-300 süsteemide tarnimise osas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketikaitsesüsteemid S-300 Jekaterinburgi oblastis.
Raketikaitsesüsteemid S-300 Jekaterinburgi oblastis. Foto: Donat Sorokin/TASS/Scanpix

Venemaa ei ole veel otsustanud, kas tarnida Süüriale õhutõrjesüsteeme S-300, ütles Vene riikliku sõjatööstusfirma Rosteh peadirektor Sergei Tšemezov täna.

Vene sõjaväelased ja diplomaadid hakkasid rääkima võimalusest varustada Süüriat süsteemidega S-300 Favorit pärast kolme lääneriigi raketirünnakuid Süüria režiimi keemiarajatistele 14. aprilli.

Süüria suursaadik Venemaal Riyad Haddad ütles eile, et Vene raketisüsteemid S-300 alustasid Süürias tööd juba kuu aja eest.

Hiljem lükkas üks sõjaväediplomaat väite ümber ja ütles Interfaxile, et Süüria ei ole Venemaalt S-300 saanud. Tema sõnul kasutavad Süüria valitsusväed mitmesuguseid tõrjesüsteeme, nii Nõukogude Liidu aegseid kui nüüdisaegseid Vene süsteeme Pantsir.

Vene kindralstaabi operatiivpeavalitsuse ülem kindralpolkovnik Sergei Rudskoi ütles eile, et Vene asjatundjad jätkavad Süüria sõjaväelaste koolitamist, samuti aitavad uute õhutõrjevahendite kasutusele võtmisel, mis tarnitakse sinna lähiajal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles