Valge Maja arst loobus tööl joomise tõttu ministriks kandideerimisest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronny Jackson, president Donald Trumpi kandidaat veteranide ministri kohale.
Ronny Jackson, president Donald Trumpi kandidaat veteranide ministri kohale. Foto: JOSHUA ROBERTS / Reuters / Scanpix

Veteranide asjade ministri kohale nomineeritud Valge Maja arst Ronny Jackson loobus kandideerimast, kuna taustauuringute käigus selgus, et mees oli tööl napsutanud ja ebasobivalt ravimeid jaganud.

President Donald Trumpi arst Ronny Jackson, kes oli seatud veterenide asjade ministri kohale, loobus kandieerimast.

Põhjuseks on senati veteranide asjade komisjoni juurdlus, mille käigus selgus, et Jackson oli loonud töötajatele negatiivse töökeskkonna tööpostil alkoholi tarvitamise ja ebasobivalt ravimite jagamise tõttu.

Intervjuude käigus selgus, et Jackson oli väidetavalt teinud joobes olekus ka riigisõidukiga avarii ning saanud vabameelse retseptiravimite jagamise tõttu hüüdnime «Kommionu».

Samuti meenutavad kaastöölised, et vähemalt ühel korral ei õnnestunud neil Jacksonit vajalikul hetkel kätte saada, kuna mees oli end hotellitoas teadvusetuks joonud.

Tänases avalduses nimetas Jackson meedia teateid katseks tähelepanu hajutada.

Senati komitee teatas teisipäeval, et lükkab probleemide tõttu kandidaadi käitumise ja kompetentsuse osas Jacksoni kuulamise edasi.

President ei loobunud Jacksoni toetamisest, kuid märkis, et ehk peaks ta kandideerimisest loobuma.

Trump nomineeris Jacksoni ministrikohale märtsis pärast Valge Maja teadet, et endine minister David Shulkin lahkub ametikohalt.

Veteranide ministeerium on USA valitsuses suuruselt teine. Ministeeriumis on ligi 370 000 töötajat, kel tuleb seista hea üheksa miljoni veterani eest.

Mereväeadmiral on teeninud kolme presidendi all 2006. aastast Valge Maja arstina ja olnud 2013. aastast ka presidendi arst.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles