Venelased trollivad jalgpalli MM-i tunnuslauset (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin sai nimelise fännisärgi.
Vladimir Putin sai nimelise fännisärgi. Foto: Mihhail Metzel/TASS/Scanpix

Läheneva jalgpalli MM-i valguses palusid Vene saatejuhid sotsiaalmeediakasutajatel mõelda välja tunnuslause, mis aitaks Vene jalgpallikoondise maailmakarika võiduni.

Vene rahvusmeeskonna mäng on olnud pehmelt öeldes kõikuv, viimati korjati rahvusvahelisel turniiril alagrupis vaid üks punkt ja meeskond on rahvuskoondiste tabelis kõigi aegade madalaimal 66. kohal.

Seetõttu leidsid ka paljud sotsiaalmeediakasutajad, et kübeke huumorit ja irooniat kuulub igati asja juurde.

«Mis on surnud, ei sure iial,» pakkus üks internetikasutaja võistkonna tunnuslauseks. Tema alternatiivne valik oli: «Tähtis on osavõtt».

«Sinu probleemiks on kõrged ootused,» pakkus teine kasutaja, vihjates rahvusmeeskonna endise kapteni Andrei Aršavini vastusele fännide kurtmisele Venemaa kehva mängu üle 2012. aasta Euroopa meistrivõistlustel.

FIFA heakskiidetud tunnuslaused on oluliselt vähem küünilised. Venemaa ametlik tunnuslause on «Mängi avatud südamega», konkursil jäi teisele kohale «Vene karud liiguvad võidu suunas».

«Vene karud liiguvad võidu suunas, aga selle jalgpallurid mitte,» märkis üks kommentaator.

Kuigi Venemaa on seekordse jalgpalli MM-i võõrustaja, on fännide toetus rahvusmeeskonnale viimastel aastatel oluliselt langenud.

Pärast kehva sooritust Euro 2016 võistlustel lekkis avalikkuse ette video, milles kujutati kahte meeskonna staari Monte Carlo ööklubis pidutsemas.

See kutsus omakorda esile laialdast pahameelt ja nõudeid meeskonna koosseisu muutmiseks. Petitsioonile rahvusmeeskonna laialisaatmiseks on internetis kogutud praeguseks miljon allkirja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles