Kimi ja Mooni piiritango läks ajalukku

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja Lõuna-Korea president Moon Jae-in valmistumas kahe Korea piiril kätlema.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja Lõuna-Korea president Moon Jae-in valmistumas kahe Korea piiril kätlema. Foto: AP/Scanpix

Eile saabus ajalooline hetk. Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja Lõuna-Korea president Moon Jae-in surusid demilitariseeritud tsoonis kahe riigi piiri tähistava väikese piirde juures kätt. Ootamatu oli selle viimseni ette paika pandud sündmuse juures aga tants, mis käesurumisele järgnes.

Kõigile ootamatult kutsus Kim tervituse käigus Mooni ka enda poole demarkatsioonijoont, ehk riike jagavat piiri. «Võib-olla on praegu õige hetk teilgi teisele poole piiri astuda,» ütles Kim kui oli teinud ajaloolise sammu Lõuna-Korea territooriumile.

Sellele järgnes tants, mille käigus kaks liidrit käest kinni hoides üle riike eraldava joone kepslesid. Žest päädis Kimi ja Mooni vastastikku vahetatud küllakutsetega.

Laialt naeratades naasid liidrid lõpuks käsikäes Lõuna-Korea poolele, kus demilitariseeritud tsooni lähedal asuva küla lapsed neile lilli kinkisid. Seejärel eskortisid ausõdurid seltskonna tervitustseremooniale Panmunjomi sõjaväelinnaku väljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles