Mali ja Nigeri piirialal tapeti 12 tuareegi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuareegi endised mässulised eelmisel aastal Gaos enne osalemist ühispatrullides Mali valitsusvägedega.
Tuareegi endised mässulised eelmisel aastal Gaos enne osalemist ühispatrullides Mali valitsusvägedega. Foto: STR / AFP

Mali ja Nigeri piiril tapeti 12 tuareegi, kelle seas ka mitu vanurit ja last, teatasid reedel Mali julgeolekuallikad.

Allikate hinnangul oli tegemist tuareegide ja pühasõdalaste rühmituste omavahelise arveteõiendamisega, mis pole regioonis haruldane.

Pealtnägijate kirjeldusel sõitsid umbes 16 relvastatud meest mootorratastel Anderamboukane eeslinna ja avasid tule tsiviilisikute pihta.

"Tapetute seas oli ka väikelapsi ja vanureid," tõdes tunnistaja.

Kunagi Aafrika demokraatiamajakaks nimetatud Malit on õõnestanud riigipööre, kodusõda ja islamiterrorism.

Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud äärmuslased haarasid Mali põhjapoolsed kõrbealad 2012. aastal enda kontrolli alla, kuid nad tõrjuti 2013. aasta jaanuaris Prantsusmaa toel käivitatud sõjalise operatsiooniga sealt välja.

2015. aasta juunis sõlmis Mali valitsus rahukokkuleppe mitme relvarühmitusega, kuid džihadistid on jäänud aktiivseks ning suured piirkonnad on endiselt korrakaitsejõudude kontrolli alt väljas.

Mali ÜRO rahuvalvemissioonis (MINUSMA) osaleb umbes 13 000 sõjaväelast. Neid toetavad veel 4000 Prantsuse sõjaväelast. Mali on üks kõige ohtlikumaid ÜRO missioone. Alates 2013. aastast on seal surma saanud üle 150 rahuvalvaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles