Järjekordne usukonflikt Myanmaris on sundinud kodust pagema tuhandeid inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Myanmari kristlastes katšini põgenkud varjamas ennast džunglis, kuhu nad on pagenud Myanmari valitsusvägede ja kohalike mässuliste kokkupõrgete eest.
Myanmari kristlastes katšini põgenkud varjamas ennast džunglis, kuhu nad on pagenud Myanmari valitsusvägede ja kohalike mässuliste kokkupõrgete eest. Foto: Labram Hkun Awng / AP /Scanpix

Tuhanded inimesed on põgenenud Myanmari põhjaosast valitsusvägede ja katšini mässuliste vahel uue hooga puhkenud relvakokkupõrgete eest.

Hiina piiri ääres asuvas Katšini osariigis on viimase kolme nädalaga sõjategevuse eest kodukohast põgenenud üle 4000 inimese, ütles ÜRO humanitaarasjade koordinatsioonibüroo (OCHA) juhataja Mark Cutts eile.

Tema esitatud arv ei sisalda neid ligikaudu 15 000 inimest, kes on põgenenud aasta algusest saadik ega ka 90 000 põgenikku, kes on elanud Katšini ja Shani osariigi laagrites alates 2011. aastast, mil katkes valitsuse ja Katšini Iseseisvusarmee vahel sõlmitud relvarahu.

«Oleme saanud kohalikelt organisatsioonidelt teateid, et paljud tsiviilelanikud on veel konfliktipiirkondades lõksus,» ütles Cutts.

OCHA-l ei ole andmeid, mis kinnitaksid teateid elanike hukkumisest lahingutes.

Eelmisel aastal pälvisid maailma tähelepanu Myanmari sõjaväe veretööd riigi lääneosas Arakani osariigis, kust põgenes naaberriiki Bangladeshi 655 000 moslemi vähemusse kuuluvat rohingjat.

Konflikt budisliku Myanmari peamiselt kristlastega asustatud Katšini osariigis on aga rahvusvahelise meedia tähelepanu alt kõrvale jäänud, ehkki aasta algusest saadik on lahingud seal ägedamaks muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles