Kohtunik peatas pornostaar Stormy Danielsi hagi arutamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stormy Daniels
Stormy Daniels Foto: Heidi Gutman/AP/Scanpix

California osariigi kohus pani Stormy Danielsi hagi Donald Trumpi advokaadi Michael Coheni vastu 90 päevaks ootele, et anda aega minna edasi USA presidendi ihujuristi puudutava kriminaaluurimisega, mis on käimas New Yorgis.  

Cohen palus kohtuasja peatada, avaldades soovi kasutada oma põhiseaduslikku õigust mitte inkrimineerida end, kui käimas on kriminaaluurimine. Ta väitis, et tal pole võimalik ilma seda tegemata piisavalt põhjalikult vastata Danielsi hagi arutamisel kerkivatel küsimustele.

Kuna Cohen väidetavalt koostas leppe, millega Daniels sunniti raha eest vaikima oma afäärist Donald Trumpiga, siis leidis kohtunik James Otero, et Cohen oli sunnitud valima õiguse vahel vaikida või kaitsma end igakülgselt juhtumit puudutavatest detailidest kõneldes.

Otero ütles ka, et tema hinnangul on tõenäoline, et Cohenile esitatakse süüdistus.

«FBI reidi olulisust ei saa alahinnata,» kirjutas Otero, viidates uurimisele New Yorgis, kus sel nädalal toodi Coheni dokumente läbi vaatama sõltumatu advokaat, et eemaldada sealt konfidentsiaalne informatsioon, enne kui prokurörid saavad neid kasutada.

«See pole mingi lihtne kriminaaluurimine: see uurimine puudutab ametisoleva presidendi isikliku advokaadi dokumente, mida võib hõlmata juristi-kliendi õigus privaatsusele. Kas süüdistus esitatakse või mitte, kohus leiab ainuüksi neile faktidele tuginedes, et need erakordsed asjaolud toetavad juhtumi arutamise peatamist,» põhjendas Otero.

Danielsi advokaat Michael Avenatti ütles, et kavatseb otsuse apelleerida.

Oma hagis nõuab Daniels vaikimislepingu seaduslikkuse tuvastamist ja välja selgitamist, kas Trump nõustus selle sõlmimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles