Süüria mässulised nõustusid lahkuma Damaskuse lõunaosast (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed jälgimas katusel plahvatusi Damaskuse lõunaosas, kus Süüria valitsuväed ründavad ISISe positsioone palestiinlaste põgenikelaagris Yarmukis.
Inimesed jälgimas katusel plahvatusi Damaskuse lõunaosas, kus Süüria valitsuväed ründavad ISISe positsioone palestiinlaste põgenikelaagris Yarmukis. Foto: RAMI AL SAYED / AFP / SCANPIX

Süüria valitsusväed ja mässulised jõudsid kokkuleppele opositsioonivõitlejate evakueerimises Damaskuse lõunaosa piirkonnast, kus režiimiväed on rünnakul džihadistide vastu.

Valitsusväed on juba üle nädala pealetungil, et tõrjuda äärmusrühmituse ISIS võitlejad välja pealinna lõunapoolsetest eeslinnadest, seal hulgas Yarmuki palestiina pagulaslaagrist.

Pühapäeval teatas uudisteagentuur SANA kokkuleppest opositsioonivõitlejate ja nende perekondade evakueerimiseks Yarmukist itta jäävatelt aladelt.

«Süüria valitsus ja terrorirühmitused jõudsid kokkuleppele Lõuna-Damaskuse Yalda, Babila ja Beit Sahemi piirkonna osas,» ütles riiklik uudisteagentuur mässuliste kohta pruugitavat väljendit kasutades.

Opositsioonivõitlejad saavad valida, kas nad lahkuvad koos peredega piirkonnast või annavad relvad ära ja jäävad kohale, lisas SANA.

Süüria režiim on võtnud samalaadsete evakuatsioonikokkulepetega mässulistelt tagasi suure osa pealinna ümbruse alasid.

Yaldat puudutav kokkulepe võimaldab režiimil viia väed Yarmuki idaserva, samal ajal kui laagrile tungitakse peale ka läänest, ütles Londonis baseeruv vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles