Süüria režiimiväed lõid veriseid lahinguid USA liitlastega (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deir Ezzor
Deir Ezzor Foto: /AFP

Süürias puhkesid pühapäeval lahingud režiimivägede ja USA toetatava rühmituse vahel, Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmeil hukkus kokkupõrgetes kuus opositsioonivõitlejat.

Riiklik uudisteagentuur SANA teatas, et sõjavägi hõivas Süüria Demokraatlikelt Jõududelt (SDF) neli küla Deir Ezzori provintsis, kus see kurdi ja araabia võitlejate ühendus on pikka aega võidelnud äärmusrühmitusega Islamiriik.

SDF ja Venemaa toetatud Süüria valitsus viivad selles naftarikkas provintsis läbi paralleelseid, kuid eraldi rünnakuid IS-i vastu.

Kuid mõlemad pooled on üldiselt hoidunud omavahelistest kokkupõrgetest ning seesuguste intsidentide vältimiseks on olemas ka nn dekonfliktliin.

Kurdide juhitav allianss kontrollib Deir Ezzori provintsi poolitava Eufrati jõe idakallast, samas kui režiimiväed hoiavad enda käes jõe läänekallast, sealhulgas samanimelist provintsipealinna.

Poolte vahel on ka varem intsidente aset leidnud, kuid vaatluskeskuse juhi Rami Abdel Rahmani sõnul on tegemist esimese korraga, kui režiim on korraldanud operatsiooni territooriumi hõivamiseks SDF-ilt.

«Režiimi eesmärk on kaitsta Deir Ezzori linna, tõrjudes SDF-i võitlejaid Eufrati idakaldalt kaugemale,» märkis Abdel Rahman.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles