Afganistanis hukkus rünnakus NATO konvoile 11 last, viis NATO sõdurit sai haavata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kandahari lennuväli, mille juures on teenistuses Rumeenia sõjaväelased.
Kandahari lennuväli, mille juures on teenistuses Rumeenia sõjaväelased. Foto: JAWED TANVEER / AFP / SCANPIX

Afganistani lõunaosas Kandahari provintsis hukkus enesetapurünnakus NATO konvoi vastu usukooli 11 õpilast.

Kandahari provintsi politseiülema esindaja Matiullah Helal ütles, et Damani piirkonnas korraldatud autopommirünnakus sai haavata 16 inimest, nende seas viis NATO sõdurit, üheksa tsiviilisikut ja kaks politseinikku.

Kandahari kuberneri esindaja Said Aziz Ahmad Azizi ütles, et haavatute seas on viis Rumeenia sõdurit.

NATO teatel sai rünnakus haavata kaheksa Rumeenia sõdurit, ohvrite seas on tsiviilisikuid, teiste seas lapsi, ja Afganistani julgeolekujõudude liikmeid.

«Meie mõtted ja palved on haavatute ja süütute afgaanidega, kelle elu Afganistani vaenlased tarbetult võtsid,» ütles USA ja NATO vägede ülem Afganistanis kindral John Nicholson.

Rumeenia sõdurid tagavad julgeolekut Kandahari lennuväljal, mida kasutavad liitlasväed.

Vastutust Kandahari rünnaku eest ei ole seni keegi võtnud.

USA saatkond Kabulis mõistis hukka esmaspäevased enesetapurünnakud Afganistani pealinnas, kus sai surma 25 inimest, nende seas kaheksa ajakirjanikku.

Saatkond teatas avalduses, et mõistab «metsikud pommiplahvatused Kabulis karmilt hukka ning avaldab sügavat kaastunnet ohvrite omastele, sõpradele ja kolleegidele».

«Kui ajakirjandus on ohus, on kõik inimõigused veelgi suuremas ohus. Toetame Afganistani valitsust ja rahvast võitluses terrorismiga,» märkis saatkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles