Tadžikistan väljastas naistele põhjaliku riietusjuhiste raamatu (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljavõte Tadžikistani stiilijuhist naistele.
Väljavõte Tadžikistani stiilijuhist naistele. Foto: twitter

Tadžikistani valitsus väljastas üle 300 lehekülje pikkuse illustreeritud juhendi naistele sobiliku riietuse kohta.

367 lehekülje pikkune kõvade kaantega «Teejuht Tadžikistanis soovitusliku riietuse kohta» toob välja ametlikult sobivad riietuse värvid, lõiked, pikkuse ja materjalid.

Ehkki kultuuriministeeriumi väljastatud 11 peatükist koosnev juhend ei ole juriidiline tekst, on soovitusliku riietuse jälgimise kindlustamiseks seatud sisse mitmeid valitsusagentuure.

Nagu eeldada võis, on välistatud miniseelikud ja suurustavad kleidid, kleidiserv peaks ulatuma vähemalt 15 sentimeetrit üle põlve, kuid lõppema 20 sentimeetrit pöiast kõrgemal.

Varrukad peavad olema pikemad kui kümme sentimeetrit, kaelus aga ei tohi olla sügavam kui 15 sentimeetrit.

Madala tallaga kingad on vastuvõetamatud, samuti ei tohiks käia plätude või kalossidega - viimased on kuulutatud selgitamata põhjusel terviseriskiks.

Samas jääb selgusetuks, kas naistelt eeldatakse suuresti mägises riigis pidevat kontsade kandmist.

Peasallidest on nüüdsest aktsepteeritavad ainult värvilised peakatted, mustad sallid on täielikult keelatud, isegi matustel.

Matustel ei soovitata üldiselt musta kanda, naistele on selleks puhuks soovituslikud sinised ja valged toonid. Lisaks pulmadele ja matustele sisaldab raamat ettekirtjutusi ka riigipühadel, pidudel, väljas einestamisel, teatri- ja kontserdikülastusel ja paljudel muudel juhtumitel sobiliku riietuse kohta.

Samas ei tee juhend ettekirjutusi sobiliku koduse riietuse osas.

Uus juhend puudutab kõiki vähemalt seitsme aasta vanuseid naisi. Valitsus on andnud mõista, et sarnast juhendit koostatakse ka meeste tarbeks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles