Kim suutis kõva suitsetajana Korea tippkohtumisel sigarette vältida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moon Jae-in ja Kim Jong-un jalutamas.
Moon Jae-in ja Kim Jong-un jalutamas. Foto: AP/Scanpix

Kuigi Põhja-Korea liider Kim Jong-un nautis Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-iniga kohtudes erinevaid alkohoolseid jooke, suutis ta kõva suitsetajana sigarettidest loobuda.

Eelmisel reedel toimunud tippkohtumise üks tähelepanuväärseid detaile oli fakt, et Kim ei süüdanud terve päeva jooksul kohtumise ajal ühtki sigaretti.

Kim on tuntud kõva suitsetajana ja paljudel fotodel on näha riigipead sigarett näpus, seda ka haiglaid ja koolimaju külastades.

Paistab, et Kim otsustas oma tavalist nikotiiniharjumust kohtumise ajaks vältida, seda ilmselt ka austusest endast 31 aastat vanema Mooni vastu.

Panmunjomi rahukülas toimunud kohtumisel olid laudadel tuhatoosid siiski olemas.

Lõuna-Korea ametnikud usuvad, et peale austuse endast vanema riigijuhi vastu oli suitsetamise vältimiseks ka tõdemus, et denukleariseerimist ja Korea poolsaare rahu käsitleval kohtumisel suitsetamine näiks ebapoliitilisena.

Teadaolevalt lipsas Kim ainult ühe korra õhtuse banketi ajal kõrvalruumi, et seal sigarett läita.

Kimi enesedistsipliin ei laienenud aga alkoholile. Väljaanne Korea Herald märkis, et Kim manustas igat tüüpi kanget alkoholi, mida kohtumise ajal pakuti.

Pärast vahuveiniga toosti ütlemist jõid riigipead ja nende abikaasad Põhja-Korea rahvusnapsu moonbaejud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles