Lõuna-Korea soovib Trumpile Nobeli rahupreemiat (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: LUDOVIC MARIN / AFP / Scanpix

Mõned kuud tagasi pidasid lõunakorealased USA riigipea Donald Trumpi ähvardusi Põhja-Korea aadressil tulega mängimiseks, nüüd arvab Soul, et Trump vääriks Nobeli rahupreemiat.

Lõuna-Korea kommentaatorid ja Souli valitsusametnikud on märkinud, et Trump väärib ootamatu rahuprotsessi edendamise eest Nobeli rahupreemiat.

Mõttega on päri ka Lõuna-Korea president Moon Jae-in, kes pidas reedel ajaloolise kohtumise Kim Jong-uniga, millel võeti vastu lubadus selle aasta jooksul Korea sõda rahulepinguga lõpetada ja pühenduda Korea poolsaare tuumavabaks muutmisele.

Eile sai Moon telegrammi Lõuna-Korea endiselt esileedilt Lee Hee-holt, kes õnnitles Mooni eduka kohtumise puhul ja sõnas, et president vääriks selle eest rahupreemiat.

«Tegelikult väärib seda hoopis president Trump, meie võime lihtsalt rahuga leppida,» märkis Moon vastuseks õnnitlusele.

Viimaste kuude jooksul on Moon ja tema abid korduvalt tänanud Trumpi viimase teenete eest kahe Korea lähenemise osas.

Souli sõnul on Põhja-Korea diplomaatilise lähenemise eelduseks Trumpi maksimaalse surve poliitika, mis hõlmab nii karme majandussanktsioone kui sõjalisi ähvardusi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles