Pašinjan: Armeenia peab taastama sõjalise tasakaalu Aserbaidžaaniga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia peaministrikandidaat Nikol Pašinjan.
Armeenia peaministrikandidaat Nikol Pašinjan. Foto: twitter.com

Armeenia kaitsekulutusi tuleb suurendada ja riik peab taastama sõjalise tasakaalu Aserbaidžaaniga, ütles protestiliider ja peaministrikandidaat Nikol Pašinjan täna parlamendi erakorralisel istungil.

«Armeenia sõjalised kulutused peavad vastama piirkondlikule olukorrale. Ma usun, et Armeenia peab suurendama oma sõjalisi kulutusi,» ütles Pašinjan. «Me peame taastama sõjalise tasakaalu Aserbaidžaaniga.»

Eile ajakirjanikega kohtudes ütles Pašinjan, et Armeenia vajab Aserbaidžaaniga suhete stabiilsemaks muutmiseks tugevat sõjaväge.

«Aserbaidžaan ajab ebakonstruktiivset ja agressiivset poliitikat. Meie ülesanne on tugevdada sõjaväge, kõrgendada lahinguvalmiduse taset. See on ainus viis Aserbaidžaani tagasisaamiseks konstruktiivsesse sängi,» teatas Pašinjan.

Opositsioonijuhi sõnul peavad Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Minski rühma kaaseesistujariigid soodustama Bakuu agressiivse retoorika lõpetamist ja selle naasmist läbirääkimiste raamidesse.

Pašinjan lisas: «Toetan täielikult Mägi-Karabahhi võime ja rahvast».

Armeenia pealinnas Jerevanis tuli täna vähemalt 20 000 inimest toetama Pašinjani, kes on ainus peaministrikandidaat jätkuval erakorralisel parlamendiistungil.

Jerevani keskväljakule kogunenud meeleavaldajad hüüdsid «Pašinjan on peaminister!». Väljakul vaadatakse otseülekannet parlamendiistungist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles