Pentagon võib asuda tööl napsutanud Valge Maja arsti uurima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja arst Ronny Jackson.
Valge Maja arst Ronny Jackson. Foto: Tom Williams/CQ-Roll Call/Sipa USA/SCANPIX

USA meedia andmetel võib Pentagon asuda uurima Valge Maja arsti Ronny Jacksoni tegemisi.

Telekanal ABC teatas eile, et Pentagonile on laekunud süüdistused Jacksoni ebaprofessionaalse käitumise kohta ja kaitseministeerium hindab praegu, kas nende alusel on põhjust uurimise algatamiseks.

USA president Donald Trump sarjas laupäeval sotsiaalmeediavõrgustikus Twitter Montana osariigi senaatorit Jon Testeri ja nõudis tema ametist lahkumist. Trumpi sõnul esitas peamiselt just Tester avalikkuses väiteid Jacksoni ebaprofessionaalse käitumise kohta.

«Salateenistus ei ole suutnud leida kinnitust ja tegelikult nad lausa eitavad kõiki petturdemokraatide süüdistusi, mis on hävitanud Jacksoni maine ja imelise perekonna. Tester peab tagasi astuma,» kirjutas Trump.

Trump nimetas Jacksoni märtsis veteranide asjade ministriks, kuid too loobus kandideerimisest seoses süüdistustega ravimite hooletus väljakirjutamises ja purjuspäi tööl viibimises ja joobeseisundis riigiautoga avariisse sattumises. Jackson ise on süüdistused tagasi lükanud.

«Võtan kahetsusega tagasi nominatsiooni veteranide asjade ministriks,» ütles Jackson avalduses, kuid lisas, et talle esitatud süüdistused on valed ja väljamõeldud.

Neljapäeval saatis Valge Maja välja Jacksoni avalduse, milles taunitakse talle osaks saanud alusetuid anonüümseid rünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles