Colombia loomaarst muutis kutsikad uimastimuuladeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heroiini smugeldamiseks kasutatud kutsikad.
Heroiini smugeldamiseks kasutatud kutsikad. Foto: HO / AFP / Scanpix

Colombia loomaarsti süüdistatakse koerakutsikatesse vedela heroiini implantaatide siirdamises, et kasutada neid uimasti smugeldamiseks Ameerika Ühendriikidesse.

2015. aastal Hispaanias vahistatud Andres Lopez Elorez ilmus eile Brooklynis Ühendriikide föderaalkohtu ette.

38-aastane Elores põgenes 2005. aastal Colombiast, et pääseda laialdasest uimastikaubitsejate vastasest haarangust.

Elores vahistati 12 aastat kestnud rahvusvahelise operatsiooni käigus. Kui ta süüdi mõistetakse, toob see mehele kaasa kuni eluaegse vanglakaristuse.

Võimude väitel oli Elorez 2004.-2005. aastani osa Colombia uimastismugeldamise võrgustikust, mis vedas USAsse heroiini, kasutades selleks ka inimeste ja koerte opereerimist.

Arvatavasti saadeti koerad kommertslennuga New Yorki, kus neist siis uimasti implantaadid välja opereeriti. Uurijate arvates suri operatsioonide käigus mitmeid kutsikaid, kuid täpsemad arvud ei ole teada.

«Nagu seisab süüdistuses, ei ole Elorez ainult uimastismugeldaja, vaid rikkus ka loomaarsti vannet loomade kannatusi ära hoida, kasutades oma kirurgioskusi julmas plaanis kutsikate alakehades heroiini smugeldada,» sõnas Ühendriikide advokaat Richard Donoghue.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles