KOHALIK VAADE. Ilma juhita protest jääb hambutuks

Viktória Serdült, Budapest
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igal nädalavahetusel alates Ungari parlamendivalimistest on pealinna Budapesti tänavatele kogunenud meeleavaldajad, et näidata oma vastumeelsust võimust üha tugevamini kinni hoidava peaminister Viktor Orbáni vastu.
Igal nädalavahetusel alates Ungari parlamendivalimistest on pealinna Budapesti tänavatele kogunenud meeleavaldajad, et näidata oma vastumeelsust võimust üha tugevamini kinni hoidava peaminister Viktor Orbáni vastu. Foto: Bernadett Szabo / Reuters / Scanpix

Liidrit ja eesmärki pole, kuid kümned tuhanded inimesed on ikkagi Budapesti tänavatel. Just nii võiks kirjeldada viimastel nädalatel Ungaris korraldatud valitsusvastaseid meelevaldusi.  

Hoolimata teatavast peataolekust pole aga Ungari pealinnas olnud pärast 8. aprilli valimisi peaaegu ühtegi nädalavahetust, kus protestijad poleks tänavale tulnud.

Ilma kõhkluseta saab öelda, et valimistulemus, millega Viktor Orbán kindlustas endale jälle kahekolmandikulise enamuse parlamendis ja tagas neljandaks ametiajaks peaministriametisse jäämise, ei üllatanud vaid poolt Ungarit, aga ka poliitikaanalüütikuid. Kuigi keegi ei kahelnud, et Fidesz suudab moodustada uue valitsuse, ei arvanud ka keegi, et nende võit on nii ülekaalukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles