USA-s kukkus alla sõjaväe transpordilennuk, hukkus viis inimest (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto sündmuspaigast.
Foto sündmuspaigast. Foto: James Lavine/AP/Scanpix

USA-s Georgia osariigis kukkus kolmapäeval alla sõjaväe transpordilennuk, kõik viis pardalolnut said surma, teatas ametnik.

«Viis inimest sai surma,» ütles Georgia rahvuskaardi pressiesindaja AFP-le.

Transpordilennuk kukkus alla Savannah´s asuva lennujaama lähedal kahe tee ristmikul, teatas Chathami maakonna kriisiamet Twitteris.

Georgia rahvuskaardi õhuväekomponendi vanemveebel Roger Parsons ütles ajakirjanikele, et õnnetuse põhjus on teadmata ja võimud tegelevad endiselt õnnetuspaiga uurijatele ohutuks muutmisega.

Parsonsi sõnul tõusis lennuk õhku Savannah lennujaamast.

USA sõjaväge on tabanud viimasel ajal ridamisi lennuõnnetusi. Märtsis kukkus Las Vegase lähedal alla hävitaja F-16, põhjustades piloodi surma. Päev varem kukkus California osariigi lõunaosas alla merejalaväekopter, surmates neli merejalaväelast.

Aafrika väikeriigis Djiboutis, kus Washingtonil on sõjaväebaas, tõid kaks vahejuhtumit kaasa Ühendriikide sõjaliste lendude peatamise.

Ajalehe Military Times andmeil kasvas aastatel 2013-2017 USA sõjaväe mehitatud lennumasinatega seotud õnnetuste arv 40 protsenti.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles