Porošenko: Ukraina lõpetab osalemise SRÜ struktuuride töös (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenka 10. oktoobril SRÜ riikide tippkohtumisel.
Vene president Vladimir Putin ja Valgevene riigipea Aleksandr Lukašenka 10. oktoobril SRÜ riikide tippkohtumisel. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko ütles kolmapäeval, et Kiiev lõpetab osalemise Sõltumatute Riikide Ühenduse (SRÜ) struktuuride töös, ja palus välisministeeriumil valmistada ette Ukraina esindajate tagasikutsumise organisatsioonist.

«Me lõpetame osalemise SRÜ koordinatsioonistruktuurides,» ütles Porošenko Kiievis riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu istungil. «Me töötame need seisukohad hoolikalt läbi, aga Ukraina ei kavatse enam SRÜ struktuurides osaleda.» 

Ta andis välisminister Pavlo Klimkinile korralduse valmistada nädala jooksul ette ettepanekud Ukraina esindajate tagasikutsumiseks Minskis asuvatest SRÜ struktuuridest.

«Ajal, mil nende tegevust koordineerib agressorriik, ei ole neil meie jaoks mingit tähtsust,» ütles Porošenko.

Ukraina on olnud alates 1991. aastast SRÜ assotsieerunud liige.

SRÜ täisliikmed on Venemaa, Armeenia, Aserbaidžaan, Valgevene, Kasahstan, Kõrgõzstan, Moldova, Tadžikistan ja Usbekistan.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles