Põhja-Korea eitas ÜRO sanktsioonikomitee andmebaasi häkkimist

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO julgeolekunõukogu hääletus.
ÜRO julgeolekunõukogu hääletus. Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea - ÜRO

Põhja-Korea eitas kolmapäeval USA väidetavaid süüdistusi ÜRO sanktsioonikomitee andmebaasi häkkimisest ja kutsus Washingtoni keskenduma hoopis rahujõupingutustele enne kahe riigi eelseisvat tippkohtumist.

Põhja-Korea esindus ÜRO-s teatas avalduses, et Pyongyang "pole kunagi tunnustanud Julgeolekunõukogu ebaseaduslikke sanktsiooniresolutsioone" ja "ei ole huvitatud sellest, millega sanktsioonikomitee tegeleb". Esindus lisas, et mõte Põhja-Korea häkkimisoperatsioonist on "rumalus".

"USA ja vaenulikud jõud peaksid tunnistama praeguseid trende ja tegema pingelõdvendusele ja rahuprotsessile kaasa aitavaid jõupingutusi selle asemel, et levitada selle häkkimisintsidendiga vandenõusid," seisis avalduses.

Selles lisati, et Ühendriigid süüdistasid Pyongyangi häkkimises sanktsioonikomitee kinnisel istungil.

USA esindus ÜRO juures eitas seda. "Need USA delegatsioonile omistatud tsitaadid ja märkused on läbinisti valed," teatas Ühendriikide esinduse pressiesindaja.

ÜRO Julgeolekunõukogu kehtestas läinud aastal Washingtoni survel Põhja-Koreale kolm karmi sanktsioonipaketti, mis tõid kaasa piirangute karmistamise stalinistliku riigi söe-, raua-, kalandus-, tekstiili- ja naftasektoritele.

Sõnavahetus langeb ajale, kui Washingtoni ja Pyongyangi suhted on väljunud madalseisust ning pooled valmistavad ette USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni tippkohtumist, mis peaks toimuma mais või juuni algul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles