Saksa politsei tegi haarangu põgenike majutuskeskusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa politsei Ellwangeni põgenikekeskuses reidi läbi viimas.
Saksamaa politsei Ellwangeni põgenikekeskuses reidi läbi viimas. Foto: STEFAN PUCHNER / AFP /Scanpix

Saksamaa lõunaosas Ellwangeni linnas tegid sajad politseinikud haarangu põgenike majutuskeskusele, kus päevi varem takistasid põgenikud neil deporteerimast 23-aastast Togo kodanikku.

Haarang oli vajalik esmaspäeval toimunud pretsedenditu olukorra tõttu, millega politseinikud pidid silmitsi seisma deporteerimiskäsku täites, ütles lähedalasuva Aaleni politsei asejuht Bernhard Weber.

Weberi sõnul takistasid politseinikke esmaspäeval 150-200 Aafrika põgenikku. «Kui politseinikud ei saa oma tööd teha, siis on oht, et tekib õiguslik tühimik,» lisas ta.

Politsei otsustas keskusesse neljapäeval tagasi minna ja saata togolane tagasi Itaaliasse, kustkaudu ta Euroopa Liitu sisenes.

Saksamaa politsei Ellwangeni põgenikekeskuses reidi läbi viimas. 
Saksamaa politsei Ellwangeni põgenikekeskuses reidi läbi viimas. Foto: STEFAN PUCHNER / AFP

Haarangu järel viidi haiglasse neli inimest, neist üks politseinik. Kaheksa inimest said esmaabi sündmuskohal.

Siseminister Horst Seehofer toetas operatsiooni, mille viis läbi Baden-Württembergi liidumaa politsei. «See, mis seal (esmaspäeval) toimus, oli kõrvakiil seaduskuulekale elanikkonnale,» lausus Seehofer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles