USA filmiakadeemia viskas Cosby ja Polański välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Cosby ja Roman Polanski.
Bill Cosby ja Roman Polanski. Foto: / AP

USA filmiakadeemia teatas neljapäeval, et viskas oma liikmete hulgast välja näitleja Bill Cosby ja režissöör Roman Polański.

USA vandekohus tunnistas aprillis tuntud näitleja ja koomiku Bill Cosby muu hulgas süüdi naise uimastamises ja seksuaalses ärakasutamises 2004. aastal Philadelphia äärelinnas. 80-aastane Cosby mõisteti kokku süüdi kolmes kuriteoepisoodis.

Cosbyt on seksuaalses kallaletungis ja ärakasutamises süüdistanud mitukümmend naist. Koomiku advokaadid on süüdistusi eitanud.

Polańskit süüdistatakse Ühendriikides 13-aastase tüdruku vägistamises 1977. aastal. Polański põgenes riigist enne kohtumõistmist.

USA kohtunik jättis aprilli algul rahuldamata tagaotsitava filmirežissööri Polański taotluse saada tagatisi, et teda ei saadeta riiki naasmise korral vangi alaealisega seksuaalvahekorda astumise eest neli aastakümmet tagasi.

"Ta minetas põgenedes õiguse esitada kohtule taotlusi," lausus prokurör.

Polański tunnistas ennast 1977. aastal süüdi 13-aastase tüdruku Samantha Gaileyga suguühtesse astumises fotosessiooni ajal Los Angeleses filmitähe Jack Nicholsoni majas. Gailey, praeguse perekonnanimega Geimer, ütles, et Polański olevat ta uimastanud ja suguühtesse sundinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles