Itaalias terendavad erakorralised valimised

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie Tähe Liikumise juht Luigi Di Maio läinud kesknädalal telekanali Rai 1 jutusaates. Taustal olevalt ekraanilt piidleb teda kulm kipras Demokraatliku Partei endine juht Matteo Renzi, kelle mõjul hääletas vasaktsentristlik erakond päev hiljem maha idee alustada Di Maioga koalitsioonikõnelusi.
Viie Tähe Liikumise juht Luigi Di Maio läinud kesknädalal telekanali Rai 1 jutusaates. Taustal olevalt ekraanilt piidleb teda kulm kipras Demokraatliku Partei endine juht Matteo Renzi, kelle mõjul hääletas vasaktsentristlik erakond päev hiljem maha idee alustada Di Maioga koalitsioonikõnelusi. Foto: Fabio Cimaglia / LaPresse/ Scanpix

Vasaktsentristliku Demokraatliku Partei juhatus otsustas eelmisel nädalal üksmeelselt, et ei asu populistliku Viie Tähe Liikumisega koalitsioonikõnelustesse. See tähendab, et kaks kuud kestnud ummikseis Itaalias püsib ning ilmselt ootavad ees uued valimised, küsimus on vaid millal.

Kui veel üsna hiljuti oli Demokraatliku Partei ajutine juht Maurizio Martina valmis arutama valitsuse moodustamist Viie Tähe Liikumise liidri Luigi Di Maioga, siis endine peaminister ja parteijuht Matteo Renzi tõmbas tal nädal tagasi vaiba alt, teatades, et mingit kokkulepet senist korda raputada püüdvate tõusikutega ei tule.

Kuigi Renzi taandus Demokraatliku Partei juhi kohalt pärast 4. märtsil toimunud valimisi, kus erakond jäi kõigest kolmandaks äärmusparempoolse Liiga juhitava koalitsiooni ning Viie Tähe Liikumise järel, on tal parteis endiselt suur mõjujõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles