Trump: Kimiga kohtumise aeg ja koht on otsustatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un ja Donald Trump.
Kim Jong-un ja Donald Trump. Foto: AFP/SCANPIX

USA president Donald Trump teatas, et Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga ajaloolise tippkohtumise toimumise aeg ja koht on otsustatud ning avalikustatakse peagi.

«Meil on nüüd olemas kuupäev ja koht, mille me varsti välja kuulutame,» sõnas ta ajakirjanikele lahkudes Valgest Majast ringreisile Texase osariiki.

«Meil olid väga sisulised kõnelused Põhja-Koreaga ja paljugi on juba juhtunud seoses pantvangidega,» lisas president, kes vihjas kolme Põhja-Koreas kinni peetud ameeriklase vabastamisele.

«Nagu ma eile ütlesin, püsige lainel,» märkis president. «Ma arvan, et te näete väga, väga häid asju.»

Trump lükkas ümber kuuldused nagu plaaniks ta Kimi režiimiga kõneluste osana Lõuna-Koreast Ühendriikide väed välja tuua, kuid märkis, et see on pikemas perspektiivis võimalik.

«Ma pean teile ütlema, et millalgi tulevikus sooviksin ma raha säästa. Teate, meil on seal 32 000 sõjaväelast,» märkis Trump.

USA riiklik julgeolekunõunik John Bolon eitas «täielikku jaburust» kuuldustest, et Trump on uurinud Pentagonilt võimalusi 28 500 Korea poolsaarel paikneva sõduri ära toomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles