USA saatkond saatis Soomes elavatele ameeriklastele terrorismi eest hoiatava turvahäire

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA saatkond saatis Soomes elavatele ameeriklastele turvahäire.
USA saatkond saatis Soomes elavatele ameeriklastele turvahäire. Foto: Kuvatõmmis

USA saatkond Soomes saatis eile, 4. mail Soomes elavatele Ameerika Ühendriikide kodanikele turvahäire. Soome kaitsepolitsei (Supo) ütles, et ei ole teadlik millesti, mis oleks võinud häire saatmist pähjendada.

Turvahäire hoiatas terroristide ees, «kelle sihtmärk on USA kodanikud, sealhulgas lapsed.» Eile saadeti sarnase sisuga teade ka Rootsis elavatele USA kodanikele, kuid mitte Norras ja Taanis resideeruvatele USA kodanikele.

Saatkond hoiatab USA kodanikke, et nad «oleksid avalikes kohtades valvsad» ja «vaataksid üle oma liikumisteekonnad ja -ajad, et vähendada aja ja koha ennustatavust.»

Teadaandes pole öeldud, mis informatsioonil põhineb väidetav terrorioht.

Turvahäire hoiatas terroristide ees, «kelle sihtmärk on USA kodanikud, sealhulgas lapsed.»

Soome kaitsepolitsei (Supo) sõnul on arvatavasti tegemist üldise hoiatusega, millesarnaseid USA saatkond aeg-ajal välja annab. Supo peainspektor Martin Westerlund ütles täna Soome ringhäälingule Yle, et Soome terroriohu tase on skaalal ühest viieni endiselt kahe juures. Terroriohu taset mõõdeti viimati 2017. aasta suvel.

Westerlund spekuleeris, et ohuteade võib olla seotud suvepuhkuste hooaja algusega, mil paljud USA kodanikud reisivad Euroopasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles