Video: Venemaa näitab paraadil «ideaalset» raketti (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinžal rakette kandvad MiG-31K lennukid paraadi peaproovil.
Kinžal rakette kandvad MiG-31K lennukid paraadi peaproovil. Foto: Pavel Golovkin / AP/Scanpix

Järgmisel nädalal toimuval 9. mai paraadil näitab Venemaa muu hulgas president Vladimir Putini poolt «ideaalseks» nimetatud raketti Kinžal ning kaugjuhitavat lahingumasinat Uran-9.

Moskva Punasest väljakust lendavad üle kaks MiG-31K lennukit, mis on varustatud ülehelikiirusel lendavate rakettidega Kinžal.

Paraadil osaleb ka kaugjuhitav lahingumasin Uran-9, mis on mõeldud luureülesannete täitmiseks ning jalaväelastele toetuse pakkumiseks. Uran-9 peaks hästi sobima ka linnalahingute tarbeks, kus tavalised tankid on osutunud haavatavateks. 30mm kahuri ning 7,62mm kuulipildujatega varustatud masina peale on võimalik paigaldada ka tankivastased relvad ning Strela pind-õhk tüüpi raketid.

10 tonni kaaluv masin suudab liikuda kuni 35 kilomeetrise tunnikiirusega ning seda on võimalik juhtida 12 kilomeetri kauguselt. 

Samuti tuuakse 9. mail rahva ette viienda põlvkonna hävituslennuk Su-57.

President Putin uhkustas märtsis parlamendi ees uute superrelvadega. Eriti tõi ta välja just Kinžali, millele tema sõnul maailmas vastast ei ole.

9. mail tähistab Venemaa võitu natsismi üle ja mälestab veterane. Samas on sellest saanud ka võimalus lääneriikidele oma sõjalise võimsuse demonstreerimise teel sõnum saata.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles