Põhja-Korea hoiatas Trumpi kiitlemise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un (paremal) ja nüüdne USA välisminister Mike Pompeo.
Kim Jong-un (paremal) ja nüüdne USA välisminister Mike Pompeo. Foto: HO / AFP/Scanpix

Põhja-Korea hoiatas täna Washingtoni, et väited, nagu oleks Pyongyang sunnitud kõnelustele USA surve tõttu, võivad viia poolsaare tagasi algpunkti.

Maailm ootab Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni ja USA presidendi Donald Trumpi kohtumist, Trump ütles reedel, et tippkohtumise aeg ja koht avalikustatakse lähiajal. Kimi ja Trumpi kohtumine järgneb ajaloolisele tippkohtumisele Kimi ja Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-ini vahel, kus Kim andis mõista, et Põhja-Korea võib loobuda tuumarelvast.

Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Zach Gibson/SIPA/Scanpix

Trump on väitnud, et läbimurdeni viis tema poolt avaldatud maksimaalne surve, eelmisel nädalal ütles USA liider, et Washingtoni jõud hoiab meid eemal tuumasõjast.

Põhja-Korea välisministeeriumi esindaja süüdistas täna Ühendriike Pyongyangi sihilikus provotseerimises eesmärgiga õõnestada praegust dialoogiõhkkonda. «Pyongyangi hiljutiste sammude nimetamine nõrkuse märgiks ei aita kõnelustele kaasa ning võib viia olukorra tagasi algpunkti,» hoiatas välisministeeriumi esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles