McCain ei soovi Trumpi oma matustele (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McCain.
John McCain. Foto: Ron Sachs/SIPA/Scanpix

81-aastane ajuvähiga võitlev USA vabariiklasest senaator John McCain on teinud selgeks, et ei soovi oma matustele president Donald Trumpi, teatas USA meedia.

Vietnami sõja veteran ja Arizona lugupeetud senaator McCain soovib, et tema matustel esindas Valget Maja asepresident Mike Pence, teatasid New York Times ja NBC News viitega McCainile lähedastele inimestele.

Trump on aastate jooksul korduvalt McCaini verbaalselt rünnanud. Eriti inetuks kiskus asi 2016. aastal enne presidendivalimisi, mil Trump väitis, et mitmeid aastaid Vietnamis sõjavangis olnud McCain pole tegelikult üldse sõjakangelane, sest ta langes vangi. 

John McCain (pikali) sõjavangina Hanoi haiglas.
John McCain (pikali) sõjavangina Hanoi haiglas. Foto: Anonymous / AP/Scanpix

Samuti olid suhted teravad eelmisel aastal, mil McCain oli vabariiklaste seaduseelnõu vastu, mis pidi tühistama tervishoiusüsteemi Obamacare.

McCain on võidelnud üle aasta ajuvähi agressiivse vormiga. Eelmisel suvel käis senaator ajukasvaja tõttu ka operatsioonil. Arstid edastasid talle väga kehva prognoosi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles