Millise linna trammijuhid on Euroopa parimad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trammijuhtide võistlused Stuttgartis.
Trammijuhtide võistlused Stuttgartis. Foto: Arnulf Hettrich / Fnoxx / imago/Scanpix

Saksamaal Stuttgartis toimusid trammijuhtide Euroopa meistrivõistlused. Selgus, et Euroopa parimad trammijuhid töötavad Rootsi pealinnas Stockholmis.

Stockholmi trammijuhid edestasid napilt oma Frankfurti kolleege ja kindlustasid omale auväärse Euroopa meistri nimetuse.

Stockholmi esindajad Sara Aspenstrom ja Jonas Arvidsson kogusid kuuel erineval alal enim punkte. Proovile pandi nende ruumitaju, pidurdusoskused ja ka oskus kaugust määrata. Samuti tuli juhtidel trammi abil keeglit mängida ning pallile otsa sõites kurikad pikali lüüa. 

Draamat jätkus võistlustel küllaga. Esimese poole järel kindlal liidrikohal olnud Norra Bergeni linna trammijuhid ebaõnnestusid mõõduvõtu teisel poolel ning pidid leppima alles kolmanda kohaga. Teise koha saanud Frankfurti võistkond jäi Stockholmist maha 40 punktiga.

Kokku osales võistlustel 24 võistkonda 19 erinevast riigist. Stuttgartis toimunud TramDriver Championshipi peetakse Euroopa kõige mainekamaks trammijuhtide mõõduvõtuks.

Esimest korda 2013. aastal toimunud võistlused on varasematel aastatel toimunud näiteks Viinis, Berliinis ja Barcelonas. 

Seekordne korraldajalinn Stuttgart valmistas aga pettumuse ja jäi alles 21. kohale. Tulemuste põhjal hinnates tuleks trammiga sõitmist vältida Itaalias Firenzes. Just Firenze trammijuhid jäid võistlustel viimaseks. Eelviimase koha said Suurbritannia Manchesteri linna trammijuhid. Tallinna trammijuhid Stuttgartis paraku ei osalenud.

Stuttgartis toimunud võistlused.
Stuttgartis toimunud võistlused. Foto: Arnulf Hettrich / Fnoxx / imago/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles