Afganistani plahvatuses hukkus vähemalt 14 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiautod Afganistanis.
Kiirabiautod Afganistanis. Foto: Rahmat Alizadah / imago/Xinhua/Scanpix

Afganistani Khosti provintsis sai täna vähemalt 14 inimest surma ja 33 vigastada plahvatuses, mis kärgatas valijate registreerimise keskusena kasutusel olnud mošees.

Provintsi kuberneri ja politsei pressiesindajad kinnitasid veretööd provintsi samanimelises pealinnas.

Seni ei ole keegi rünnakut omaks võtnud, kuid nii Taliban kui kohalik terrorirühmituse Islamiriigi (ISIS) haru ei soovi demokraatlikke valimisi ja on neid ka varem sihikule võtnud.

ISISe kohalolekust Khostis andmed puuduvad, kuid rühmitus on laiendanud viimastel aastatel oma tegevust teistes piirkondades. Möödunud kuul ründas ISISe suitsiidipommar valijate registreerimise keskust Kabulis, tappes 60 ja vigastades veel vähemalt 130 inimest.

Afganistanis on kavas korraldada oktoobris esimesed valimised pärast 2014. aastat.

Taliban ja ISIS on aasta algusest alates hoogustanud rünnakuid, milles on hukkunud hulgaliselt tsiviilisikuid. Afganistani julgeolekujõududel on olnud probleem äärmuslastega toimetulekul pärast seda, kui USA ja NATO 2014. aasta lõpul oma lahingmissiooni lõpetasid.

Faryabi provintsis sõitis täna teeäärsele pommile auto, mis vedas turule poepidajaid. Hukkus seitse inimest. Piirkonnas on aktiivsed nii Taliban kui ISIS.

Idaprovintsis Paktias aga sai autopommiplahvatuses surma kaks ja viga kolm inimest. Rünnaku võttis omaks Taliban.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles