Advokaat: Trump on pühendunud Iraanis režiimivahetusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine New Yorgi linnapea ja praegune Donald Trumpi advokaat Rudy Giuliani.
Endine New Yorgi linnapea ja praegune Donald Trumpi advokaat Rudy Giuliani. Foto: JOSHUA ROBERTS / Reuters / Scanpix

Donald Trumpi advokaat Rudy Giuliani teatas, et president on pühendunud režiimivahetusele Iraanis.

«See on ainus tee rahuni Lähis-Idas ja olulisem kui Iisraeli-Palestiina lepe,» sõnas Giuliani ajakirjanikele Washingtonis Iraani Demokraatia ja Inimõiguste Vabaduse Konverentsil rääkides.

Kõne pidamise käigus tegi Giuliani žesti nagu tema käes olnud paberid oleks Iraani tuumalepe, rebis need katki ja sülitas neile.

«Iraan on igal tasandil läbi kukkunud, hoolimata kohutavast leppest, mille me Obama administratsiooni ajal nendega sõlmisime,» kirjutas Trump jaanuaris Twitteris. «Suurepärased Iraani inimesed on olnud aastaid represseeritud. Nad on näljas toidu ja vabaduse järele. Koos inimõigustega rüüstatakse ka Iraani jõukust. AEG MUUTUSTEKS!»

Ka praegune välisminister Mike Pompeo kirjutas kongresmenina teenides Fox Newsi arvamusrubriigis, et Kongress peab muutma Iraani käitumist ja viimaks ka riigi režiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles