Mitteametlikud tulemused näitavad Hizbollah edu Liibanoni valimistel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hizbollah liider Sayyed Hassan Nasrallah toetajate ees ekraanidel.
Hizbollah liider Sayyed Hassan Nasrallah toetajate ees ekraanidel. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Liibanoni valimistel saavutas olulist edu šiialiikumine Hizbollah´ oma liitlastega, samas peaminister Saad Hariri Tulevikuliikumise toetus vähenes, näitavad ajakirjanduses täna avaldatud mitteametlikud tulemused.

Mitteametlike tulemuste kohaselt on Hariri kaotanud seni oma erakonna kunagises tugibaasis Beirutis viis parlamendikohta.

Tulemused näitavad, et sunni valijad on majandusseisaku ja väsimuse tõttu naaberriigi Süüria kodusõjast kaotamas usku Hariri erakonda. Sellegipoolest oleks Hariri partei endiselt parlamendi suurim sunnifraktsioon, mis aitaks tal kaotustest hoolimata peaministri kohale naasta.

Ametlikud valimistulemused peaks selguma tänase jooksul. Liibanoni uus valitsus tuleb tõenäoliselt sarnaselt senisega ühtsusvalitsus, kuhu kuuluvad ka Hariri vastased Hizbollahst.

Mitteametlike tulemuste kohaselt saab Hizbollah koos liitlastega 128-kohalises parlamendis vähemalt 47 kohta, mis võimaldab neil mittesobivaid seadusi vetostada.

Liibanoni esimestel üldvalimistel üheksa aasta jooksul osales 49 protsenti hääleõiguslikest kodanikest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles