Valimisvõitu tähistanud Saksa linnapea jäi rünnakus ilma hambast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja Freiburgi linnapeaks valitud Martin Horn pärast rünnakut võidupeol.
Äsja Freiburgi linnapeaks valitud Martin Horn pärast rünnakut võidupeol. Foto: Patrick Seeger / AP / Scanpix

Pühapäeval Edela-Saksamaal Freiburgi linnas peetud linnapea valimistel saavutas üllatuslikult võidu parteitu Martin Horn, kuid tähistamise käigus lõi teda üks publiku seas viibinud mees sedavõrd tugevalt näkku, et poliitik murdis nina ja kaotas ühe hamba.

Politsei sõnul polnud rünnak poliitiliselt motiveeritud ning Horni löönud 54-aastasel mehel on varem esinenud psühhiaatrilisi probleeme.

33-aastane Horn alistas valimistel roheliste kandidaadi Dieter Salomoni, kes on olnud Freiburgi linnapea juba 16 aastat.

Värske linnapea oli just andnud intervjuusid ning tähistas võitu ümbritsetuna umbes 300 toetajast, kui Hornile lähenes mees, kes esmapilgul tundus tahtvat temaga koos pilti teha.

«Järsku tekkis segadus. Mees virutas Martin Hornile näkku,» rääkis vasaktsentristlik poliitik Julien Bender Saksa meediale.

Horn siiski vahejuhtumist end üleliia häirida ei lasknud ning soovitas Facebooki vahendusel ka oma toetajatel peotuju üleval hoida. «Mul on murtud nina, kaks väikest õmblust ja murtud hammas,» teatas ta pühapäeva õhtul enne uuesti pidutsejatega liitumist.

Ametist lahkuv Freiburgi linnapea soovis järeltulijale kiiret paranemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles