Hulkuvad koerad on Põhja-Indias tapnud nädalaga kuus last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulkuv koer Lucknow linnas Uttar Pradeshi osariigis. Lähikonnas on koertekarjad rünnanud viimasel ajal lapsi.
Hulkuv koer Lucknow linnas Uttar Pradeshi osariigis. Lähikonnas on koertekarjad rünnanud viimasel ajal lapsi. Foto: Rajesh Kumar Singh / AP / Scapix

Hulkuvate koerte karjad on nädalaga Põhja-Indias tapnud kuus last ja vigastanud vähemalt paarikümmet, mistõttu ei luba külaelanikud enam lapsi kodust välja ning on hakanud tapma kõiki tänaval liikuvaid koeri.

Politseiametniku Anand Kulkarni sõnul on Uttar Pradeshi osariigis Sitapuri asulas ja selle lähiümbruses koerte rünnakutes hukkunud lapsed olnud viie- kuni 12-aastased. Mitmed rünnakutest toimusid, kui lapsed olid väljas mangosid korjamas või läksid õue käimlasse.

Alates mullu novermbrist on koerte lõugade vahel kaotanu elu 12 piirkonnas elanud last.

Indias on miljoneid hulkuvaid koeri, keda jagub ka kõige kallimate elupiirkondade tänavatele. Kui koertelt hammustada saamist tuleb sageli ette, siis surmaga lõppevate rünnakute laine ühes paigas on haruldane.

Sitapuri kandi elanikud seostavad rünnakute algust lähikonnas asunud tapamaja sulgemisega, mistõttu on harjumuspärase toiduallika kaotanud koerad muutunud agressiivseks.

Haridusametnike sõnul on osas koolides rünnakute tõttu kasvanud puudumiste arv oluliselt ning vanematel on palutud saata lapsi kooli ja koju.

Sitapuri magistraadi Harshdeo Pandey sõnul on külaelanikele antud soovitus mitte lubada lapsi üksinda välikäimlasse. «Me soovitame ka mitte lubada lapsi õue mängima mõneks päevaks, kuni me oleme need koerad kinni püüdnud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles