Kinga sees serveeritud magustoit solvas Jaapani peaministrit (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shinzo Abe visiidil pakuti magustoitu kinga seest.
Shinzo Abe visiidil pakuti magustoitu kinga seest. Foto: instagram.com

Maailmas ei ole palju kultuure, kus jalanõude söögilauale panemine oleks heas kirjas, jaapanlaste jaoks on tegu aga jämeda etiketi rikkumisega.

Kombestiku rikkumine selgitab Jaapani peaministri Shizo Abe ja tema abikaasa Akie Iisraeli riigivisiidile järgnenud pahameeletormi.

Pärast terve päev kestnud kõrgetasemelisi kohtumisi 2. mail ootasid Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu koos abikaasa Saraga Jaapani külalistega pidulikku õhtusööki.

Tegu oli jaapanlaste teise visiidiga juudiriiki ja õhtusööki serveeris Iisraeli üks tippkokkasid Segev Moshe.

Kõik oli hästi kuni magustoiduni, mis serveeriti kunstipäraselt nahast kinga sees. Iisraeli väljaanne Yediot Aharonot kirjutas visiidi järel, et Jaapani diplomaadid, Iisraeli välisministeeriumi ametnikud ja Jaapanis teeninud endised diplomaadid olid ideest šokeeritud.

«Jaapani kultuuris ei ole kingade kandmisest midagi madalamat. Nad ei kanna kingi kodus ja kingi ei leia ka nende kontoritest. See on ülim austuse puudumine,» teatas üks anonüümne Iisraeli ametnik.

Anonüümseks jäänud Jaapani diplomaat sekundeeris: «Üheski kultuuris maailmas ei panda kingi lauale. Mida see tuntud kokk mõtles? Kui see oli huumor, siis me ei pidanud seda naljakaks, me oleme oma peaministri ees solvatud.»

Ka Iisraeli välisministeerium esines vabandusega ja teatas, et Jaapani peaministrit ei kavatsetud kuidagi solvata.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles