Suuremad väljakutsed ootavad Armeenias alles ees

Sedrak Mkrttšjan
, ajakirjanik, Armeenia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia opositsiooniliider Nikol Pašinjan võtmas pärast peaministriks valimist vastu oma toetajate õnnesoove Jerevani kesklinnas Vabariigi väljakul.
Armeenia opositsiooniliider Nikol Pašinjan võtmas pärast peaministriks valimist vastu oma toetajate õnnesoove Jerevani kesklinnas Vabariigi väljakul. Foto: Sergei Gapon / AFP / Scanpix

Armeenia opositsioonijuht jõudis eile järjekordse olulise teetähiseni enda väljakuulutatud sametrevolutsioonis – Nikol Pašinjan, kes esindab parteid, millel on parlamendis kõigest üheksa kohta 105-st, valiti esimeseks opositsiooni esindajaks peaministrikohale alates 1990. aastate algusest.

Nikol Pašinjan kogus enda seljataha seninägematu hulga toetajaid, kui asus endise presidendi ja uue konstitutsiooni kohaselt riigi juhiks saanud peaministri Serž Sargsjani vastaste protestide etteotsa. Nüüd on Pašinjani ootamas aga järgmine väljakutse – teha koostööd parlamendiga, kus enamus on seni riiki valitsenud Vabariikliku Partei käes.

Ilma suuremate kokkupõrgeteta ja ohvreid nõudmata kulgenud sametrevolutsioon – meeleavaldajad tegid ettepaneku kutsuda seda ka armastuse revolutsiooniks – tõi võidu ootamatult kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles