Soome vanglates hõõgub äärmuslus

Kerstin Meresma
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla Soomes Turu linnas, kus hoitakse ka läinud aasta suvel naisi rünnanud Abderrahman Bouananet.
Vangla Soomes Turu linnas, kus hoitakse ka läinud aasta suvel naisi rünnanud Abderrahman Bouananet. Foto: Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA/SCANPIX

Soome vanglate ja kriminaalhoolduse eest vastutava Rikosseuraamuslaitose (RiSe) hiljutises raportis seisab, et äärmuslus Soome vanglates podiseb ja selle kadumist pole lähiajal oodata.

Rise projekt, mille eesmärgiks oli tuvastada vägivaldset äärmuslust ja radikaliseerumist, leidis aset 2016. aasta augustist selle aasta jaanuarini Lõuna-Soomes. Selle käigus märgiti ära 112 inimest. Neist 76 olid seotud äärmusliku islamiga ja 28 paremäärmuslusega.

Tabloidis Iltalehi loendati raporti valguses 12 terrorirünnakut Euroopas, mille panid toime endised vangid. Nende hulka kuuluvad 2015. aastal Prantsusmaal Pariisis terrorirünnaku toime pannud Salah Abdeslam, 2016. aastal Saksamaal Berliinis rünnaku korraldanud Anis Amri ja 2017. aastal Suurbritannias Londonis rünnaku läbi viinud Khalid Masood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles