Kreekas sattus õnnetusse politsei eest põgenenud auto migrantidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrant end kaubiku all Kreeka politsei eest peitmas.
Migrant end kaubiku all Kreeka politsei eest peitmas. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters /Scanpix

Kreeka põhjaosas sattus õnnetusse politsei eest põgenenud migrante vedanud auto, mida juhtis arvatav inimsmugeldaja, vigastada said kõik kaheksa autos viibinut, teatas politsei.

Õnnetus juhtus täna hommikul Xanthi linna sisenemisel, teatas politsei, lisades, et korrakaitsjad püüdsid peatada autot kiirteel Türgi piirist Thessalonikisse, kuid juht pööras auto väiksemale teele ja püüdis põgeneda.

Migrandid tuvastati kui Pakistani, Afganistani, Eritrea ja Somaalia kodanikud ning autojuhil oli Pakistani kodakondsus, kõik viidi haiglasse ravile.

Politsei usub, et arvatav inimsmugeldaja võttis migrandid peale Kreeka maismaapiiril Türgiga, mida mööda liikuvate ebaseaduslike sisserändajate arv on viimasel ajal suurenenud.

Ajavahemikul selle aasta veebruarist aprillini suurenes selle piirilõigu kaugu Kreekasse saabuvate migrantide arv seitse korda.

Aprillis tabati Kreeka kirdeosas Evrose piirkonnas ebaseaduslikult piiriületuselt 3986 inimest, märtsis oli illegaale 1658 ja aprillis 586. 2017. aasta aprillis seevastu sisenes selle piirilõigu kaudu Kreekasse 327 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles