Soomes tabati sarikägistaja (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees naist kägistamas.
Mees naist kägistamas. Foto: Franck Camhi / PantherMedia / Scanpix

Soomes Helsingis võeti pärast naise surnukeha leidmist vahi alla sarikägistajana tuntuks saanud mees, vahendab Yle.

Kahtlusaluse rikkumised ulatuvad aastasse 1985, mil ta kägistas oma ema.

Helsinki politsei palus täna kohtul vahi alla jätta sarikägistajana tuntud Michael Penttilä, sest teda kahtlustatakse naise mõrvas.

Politsei avalduses seisab, et neil on alust arvata, et mõrv oli ettevaatlikult kavandatud. Ohvriks on 52-aastane naine.

Naise leidis tema kodust Kallio naabruskonnas asuva kortermaja hooldaja, kellele mõrvatud naise naabrid imeliku haisu kohta kaebasid. Politsei arvab, et ta suri 13. aprillil, laip avastati 4. mail.

Penttilä peeti kinni läinud pühapäeval tema kodus Põhja-Helsinkis.

1965. aastal Oulus Jukka Lindholmina sündinud Pentilä on varem kolmel korral tapmiste eest karistust kandnud. 1985. aastal kägistas ja tappis ta oma ema. Teo tunnistas Penttilä üles aasta hiljem, kui ta peeti kinni kahtlustatuna 12-aastase tüdruku surnuks kägistamises. Tüdruku surma põhjustamises mõisteti ta süüdi 1987. aastal.

Viimati vabanes Penttilä vanglast 2016. aastal. Läinud aastal sattus ta vahi alla, sest politsei kahtlustas teda mõrva kavandamises, kuid tõendite puudumise tõttu ta vabastati. Ametivõimud arvasid, et Penttilä plaanis surnuks kägistada tema kortermajas elava 17-aastase tüdruku.

Soome politsei palvel on USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) Penttilä käitumist analüüsinud ning nende hinnangul on tema teoviis sarnane sarimõrvari omale.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles