Montenegros rünnati kuu aja jooksul juba teist ajakirjanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olivera Lakić.
Olivera Lakić. Foto: Vijesti.me

Montenegro kuritegevust ja korruptsiooni lahkavat uurivat ajakirjanikku Olivera Lakićit tulistati eile tema maja ees jalga.

Väljaande Vijesti ajakirjanikku Lakićit tulistati tema Podgorica kodu ees paremasse jalga. Ajakirjanik viidi haiglasse ja tema seisund ei ole eluohtlik. Politsei teatel toimus juhtum eile õhtul kell 21.

Korrakaitsjad on asunud ründajat otsima, linnas on seatud sisse täiendavad politseipatrullid, samuti vaadatakse läbi avalike turvakaamerate salvestisi.

Vijesti peatoimetaja Mihailo Jovovići sõnul lähenes ründaja Lakićile ja tulistas teda, samal ajal põgenesid sündmuskohalt kaks meest.

Lakićit tulistati ka kuus aastat tagasi, mil ta uuris tubakavabriku hämaraid tehinguid. Toona määrati ründajale mõnekuine vangistus ja Lakić sai põgusa politsei järelvalve.

«Ma olen sõnatu. Kui kaua sellel veel toimuda lastakse? Võimud ei ole paljusid tema kirjutatud lugusid üldse käsile võtnudki. Kui kaua me peame elama selliste argpükste hirmus?» kirjutas Jovović Vijesti veebilehel.

Peaminister Duško Marković mõistis rünnaku hukka ja kutsus üles kiirele ja põhjalikule uurimisele, et selgitada välja ründaja motiiv ja isik.

Eelmisel kuul korraldati Bijelo Polje linnas ajakirjaniku vastu pommirünnak. Viimase 15 aasta jooksul toimunud mõneteistkümnest rünnakust on enamik lahendamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles