Video: ISISe kostüümides näitlejad korraldasid Iraani ostukeskuses libarünnaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Damascus Time».
Kaader filmist «Damascus Time». Foto: ekraanikuva

Uue mängufilmi «Damacus Time» osatäitjad otsustasid viia promoürituse järgmisele tasemele ja korraldada islamivõitlejate kostüümides libarünnaku Iraani kaubanduskeskusele.

Esialgne plaan oli teha reklaami uuele mängufilmile «Damascus Time», mis räägib isast ja pojast, kes sõidavad Iraanist Süüriasse, et sõjast laastatud piirkondadesse humanitaarabi toimetada, kuid röövitakse seal äärmusrühmituse Islamiriik poolt.

 

چطوری ایرانی ?

A post shared by pedram (@pedram_firuzi) on

Alguses poseerisid Islamiriigi liikmeteks riietatud näitlejad huvilistega fotosessiooni tarbeks, kuid otsustasid seejärel asjale vürtsi lisada ja korraldada mõõkasid ja relvi viibutades ning «Allahu akbar» karjudes ostukeskusele näidisrünnaku. Üks näitleja saabus ostukeskusesse isegi hobuse seljas.

Paljud ostukeskuse külastajad olid hämmastavalt rahulikud ja üritasid terroristideks maskeeritud näitlejatega pilti teha. Mõned aga ei kahtlustanud relvastatud habemike aktsioonis vempu ja läksid paanikasse.

Eelmise aasta juunis korraldas Islamiriik Teheranis topeltrünnaku, milles hukkus 12 ja sai viga üle 40 inimese.

Üritus oleks pidanud uuele filmile reklaami tegema, kuid lõpuks sai üritus kohalikus meedias nii palju kriitikat, et režissöör Ebrahim Hatamikia oli sunnitud avalikult vabandama.

Linateos on saanud Iraanis sooja vastuvõtu osaliseks, kuid välismaal on märgitud, et film lõhnab Iraani propaganda järele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles