Itaalias plahvatas lühise tõttu sel aastal juba kümnes buss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roomas põlema süttinud buss.
Roomas põlema süttinud buss. Foto: Claudio Peri / AP/Scanpix

Itaalia pealinna Rooma ametivõimud asusid uurima bussiplahvatust linna ajaloolises keskosas, tegu on sel aastal juba kümnenda taolise plahvatusega, vahendab Guardian.

Reisijail ja tänaval viibinuil õnnestus pääseda vigastusteta, kui Roomas Via del Tritone tänaval lahvatas leekidesse buss. Kuigi paanikas turistid arvasid algselt, et tegu oli terrorismiga, põhjustas plahvatuse uurijate esialgsel hinnangul lühis. Juhtumis sai kahjustada kaks poodi.

«Käis kõva pauk ja kõik hakkasid põgenema, kui ei saanud aru, mis toimub,» ajalehes Il Messaggero, mille peakorter asub Via Tritonel.

Roomas põlema süttinud buss. 
Roomas põlema süttinud buss. Foto: LaPresse/Vincenzo Livieri / LAPRESSE

Bussiplahvatused on Roomas nii sagedaseks saanud, et kohalike arvates kujutab ühistransport endast suuremat julgeolekuriski kui terrorism. Läinud aastal leidis aset 22 bussiplahvatust, 2016. aastal oli neid 14, kuid kannatanutest teateid pole.

Tuletõrjujad põlema lahvatanud bussi leeke kustutamas. 
Tuletõrjujad põlema lahvatanud bussi leeke kustutamas. Foto: Claudio Peri / AP

Kohalik transpordiettevõte Atac võitleb puudulike investeeringute ja korruptsiooniskandaalidega. Lisaks kritiseeritakse neid halvasti hooldatud ja vananeva bussipargi pärast: 36 protsenti nende bussidest pole kasutuskõlbulikud ja ootavad parandamist.

Sündmuskohta külastasid ka siseminister Marco Minniti ja Rooma transpordiametnik Linda Meleo. Meleo sõnul on 2016. aastast saadi linnatänavatele saadetud 200 uut bussi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles