Põhja-Korea liidri sõnul on tippkohtumine Trumpiga ajalooline võimalus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: KCNA VIA KNS / AFP

Põhja-Korea liider Kim Jong-un ütles vestlusel USA välisministri Mike Pompeoga Pyongyangis, et kohtumine Ühendriikide presidendi Donald Trumpiga on ajalooline võimalus, edastas neljapäeval riiklik meedia.

"See on suurepärane esimene samm parandamaks olukorda Korea poolsaarel ja ehitamaks head tulevikku," ütles Kim uudisteagentuuri KCNA vahendusel.

Trump teatas varem päeval, et Põhja- Korea liidri Kim Jong-uniga kohtumise aeg ja koht on kindlaks määratud. Trump tegi avalduse Twitteris pärast Pompeo visiiti Põhja-Koreasse.

USA president ei täpsustanud, millal ja kus tippkohtumine toimub.

Trump tervitas ühtlasi Põhja-Korea liidri otsust vabastada kolm kinni peetud Ühendriikide kodanikku ning peab seda positiivseks hea tahte žestiks.

USA kodanikud Kim Dong-chul, Kim Sang-duk ja Kim Hak-song anti üle välisminister Pompeole, kes külastas Pyongyangi, et valmistada ette Trumpi ja Kimi kohtumist.

"Kolm ameeriklast näivad olevat heas vormis ning nad suutsid kõrvalise abita lennuki peale minna. President Trump hindab kõrgelt liider Kim Jong-uni sammu need Ameerika kodanikud vabastada ja näeb selles positiivset hea tahte žesti," ütles Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles