Iisrael korraldas Süürias viimaste aastate suurema sõjalise operatsiooni (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid Golani kõrgendikel.
Iisraeli sõdurid Golani kõrgendikel. Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA

Iisraeli sõjavägi teatas, et tabas ööl vastu neljapäeva Süürias kümneid Iraani sõjalisi sihtmärke pärast seda, kui väidetavalt Iraani üksused tulistasid rakettidega Iisraeli üksusi Golani kõrgendikel.

Iisraeli kaitseministri Avigdor Liebermani sõnul sai Iisraeli sõjavägi rünnakus pihta peaaegu kõikidele Iraani sõjalistele taristuobjektidele Süürias.

«Nad peavad meeles pidama, et kui meie peale hakkab sadama, siis tabab neid torm. Loodan, et see episood on läbi ja kõik said aru,» lisas ta.

Süüriast tulistati Iisraeli armee positsioonide pihta Golani kõrgendikel umbes 20 raketti, teatas neljapäeva varahommikul juudiriigi armee. Esialgsetel andmetel keegi surma ega vigastada ei saanud.

Iisraeli sõjaväe pressiesindaja kolonelleitnant Jonathan Conricuse sõnul tulistasid raketid Iraani väed ja enamiku neist peatas raketitõrjesüsteem. Iisraeli armee korraldas ühtlasi vasturünnaku.

Conricus ei täpsustanud kohe vasturünnaku sihtmärke ega muid üksikasju. Ta täpsustas hiljem, et Iisraeli sõjavägi tabas kümneid Iraani sõjalisi sihtmärke Süürias.

Tema sõnul ründas Iisrael luure- ja logistikapunkte, hoidlaid, sõidukeid ning kohta, kust tulistati rakette Iisraeli üksuste pihta.

See oli viimaste aastate üks suuremaid Iisraeli sõjalisi operatsioone ja suurim Iraani üksuste vastu. Rünnakuga pingestuvad Iisraeli ja Iraani suhted veelgi, kuid Conricus rõhutas, et Iisrael ei otsi eskalatsiooni.

Süüria riiklik uudisteagentuur SANA teatas armeeallikatele viidates, et õhutõrje tulistas ööl vastu neljapäeva alla mitu tosinat Iisraelist tulistatud raketti.

«Meie õhutõrjesüsteemid tulistasid Süürias alla mitu tosinat raketti. Iisrael üritas hävitada õhukaitset ja radarit,» kirjutati uudises.

Uudisteagentuur lisas veidi hiljem, et Iisraeli raketilöögid tabasid Süüria sõjaväebaase, laskemoonaladu ja radarit, kuid ei täpsustanud asukohti.

Süüria pealinnas Damaskuses oli neljapäeva varahommikul kuulda plahvatusi ja üle linna lendavaid sõjalennukeid, ütles kohapeal viibiv AFP ajakirjanik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles