Keenias hukkus purunenud tammi tõttu 44 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed kogunesid hukkunute ümber Solai linnas.
Inimesed kogunesid hukkunute ümber Solai linnas. Foto: / AFP

Keenia lääneosas Solai linnas purunes ööl vastu neljapäeva vihmavalingu järel tamm, mis tõi piirkonnas kaasa kaose ja surmas 44 inimest.

Hukkunutest vähemalt 20 olid lapsed.

Pateli tammi purunemise järel paiskus veehoidlast välja vesi ja muda, mis ujutas üle külad ja põllud ligi kahe kilomeetri raadiuses.

"Oleme leidnud 44 surnukeha ja kümned inimesed on kadunud. See on katastroof," ütles Rongai politseiülem Joseph Kioko. Vesi ja muda viisid minema peaaegu terve küla.

Punase Risti ja Nakuru maakonna päästeameti meeskonnad päästsid neljapäeva hommikul mudast ja toimetasid haiglasse 40 inimest.

"See on katastroof, sest suurem osa inimesi magas, kui see tragöödia juhtus, ja vesi viis nende majad minema," ütles piirkonna politseiülem Gideon Kibunjah.

Punase Risti hinnangul tekitas õnnetus kahju kuni 500 perekonnale.

Nakuru maakonnas paiknev Solai asub pealinnast Nairobist umbes 190 kilomeetrit loodes.

"Vesi põhjustas tohutut hävingut nii eludele kui varale. Kahju ulatust pole veel kindlaks tehtud," ütles Nakuru kuberner Lee Kinyajui.

Kuberner lisas, et õnnetuspaiga lähedale on loodud keskus, kuhu perekonnad saavad teada anda omastest, keda pole leitud.

Kannatada sai mitu Nakuru ümbruse küla ja ka kaks kooli.

Paduvihmad on kestnud Keenias juba nädalaid, põhjustades üleujutusi ja mudavoole. Üle riigi on surma saanud 159 ja kodunt on pidanud põgenema 220 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles